Oletko yrityksen omistaja tai vaikkapa markkinointivastaava? Siinä tapauksessa olet varmasti miettinyt miten tuoda yrityksellesi enemmän näkyvyyttä. Tässä kirjoituksessa kerron erilaisista mainosmahdollisuuksista, joiden avulla tuot firmasi palveluita tai tuotteita esiin. Toivottavasti löydät artikkelista hyödyllistä tietoa.

Miksi mainoksiin kannattaa panostaa?

Yrityksen mainostaminen on yleensä välttämätöntä, jotta potentiaaliset asiakkaat löytävät sen tuotteet tai palvelut. Eri yrityksillä on hyvin erilaiset budjetit käytössään, mitä markkinointiin tulee. Rahat kannattaakin käyttää mahdollisimman hyödyllisesti ja miettiä tarkkaan minkälainen markkinointistrategia juuri omalle tuotteelle tai palvelulle sopii. Sen lisäksi, että pohtii mainoksen tyyppiä ja kampanjan laajuutta, kannattaa myös panostaa laatuun. Laadukas ja ammattimaisesti toteutettu mainos antaa yrityksestäkin ammattimaisen kuvan. Pahimmassa tapauksessa hutiloiden toteutettu kampanja voi jopa huonontaa yrityksen imagoa. Eri mainostoimistojen ja esimerkiksi ammattimaisten painotuotteiden toimittajien tarjouksia kannattaa kysellä rohkeasti. Useimpien yritysten nettisivuilta näkee myös kuvia heidän edellisistä projekteistaan. Ne antavat osviittaa yrityksen tyylistä.

Tienvarsimainonta sopii perinteitä kunnioittavalle ja paikalliselle toimijalle

Yksi perinteisimmistä mainostyypeistä ovat erilaiset kyltit ja banderollit tien varsissa ja rakennusten seinissä. Ne tuovat näkyvyyttä ja sopivat erinomaisesti paikalliseen markkinointiin. Esimerkiksi kahvila, ravintola, kauneussalonki tai vaikkapa remontointia tarjoava yritys voi hyödyntää tätä mainoksen muotoa oman toimipaikkansa lähistöllä. Suuri banderolli on näyttävä, joten sen ulkonäköön tulee kiinnittää erityistä huomiota. Niitä valmistaa esimerkiksi Santala Print Oy.  Mainoksen tulisi kuvastaa yrityksen imagoa ja tyyliä, sekä vedota sen potentiaalisiin asiakkaisiin. Ammattilainen osaa suunnitella sopivan värimaailman ja ymmärtää mitkä seikat kiinnittävät ohikulkijoiden huomion. Asiantunteva painotuotteiden valmistaja taas osaa kertoa mikä materiaali mihinkin tilanteeseen sopii, sillä ulkomainosten tulee kestää sään vaihtelut ja voimakaskin tuuli. Myös erilaiset lehtimainokset ja flaijerit ovat esimerkkejä perinteisistä mainoksista. Uudempia mainosten muotoja ovat TV-mainokset sekä verkossa tapahtuva mainonta. 

Muista tarkistaa pelisäännöt

Kaikkea mainontaa säännöstellään lailla. Ennen mainoskampanjan toteuttamista, on tärkeää varmistua, että se noudattaa lakeja. Oli kyseessä sitten perinteisempi kadunvarsimainos tai internetissä tapahtuva markkinointi, on pelisäännöt hyvä käydä läpi asiantuntijan kanssa. Ethän halua joutua poistamaan kallista mainostasi heti sen julkaisemisen jälkeen. Esimerkiksi erilaisten mainostaulujen ja julisteiden kohdalla on tärkeää varmistaa, että niiden kiinnittäminen haluttuun paikkaan on sallittua. 

jaa