Monella meistä on jokin sellainen taito tai idea, joka sopisi oman yritystoiminnan harjoittamiseen. Vapaampi ja itsenäisempi työelämä on nykyään myös yhä useamman haave. Yrityksen perustaminen vaatii toisinaan suuriakin investointeja, mutta monia ideoita on mahdollista testata ilman suurta riskiä. Liikeidean testaamista helpottavat erilaiset laskutuspalveluiksi kutsutut palveluntarjoajat, joiden kautta orastava yrittäjä voi laskuttaa asiakkaitaan vaivattomasti ja ilman ylimääräistä byrokratiaa. Tässä artikkelissa kerron hieman tarkemmin siitä mitä nämä laskutuspalvelut voivat aloittelevalle liiketoiminnan harjoittajalle tarjota.

Kevyempi alku yrittäjän tielle

Laskutuspalvelu on siis nimensä mukaisesti palvelu, jonka kautta työntekijä voi lähettää virallisen laskun asiakkaalleen. Olit sitten maalari, eläintenhoitaja, kampaaja tai valokuvaaja, pystyt näiden palveluiden avulla laskuttamaan asiakastasi virallisesti. Voit siis tarjota palveluitasi muillekin kuin lähipiirille ja toimintasi vaikuttaa ammattimaiselta. Laskutuspalvelua käyttävästä yrittäjästä käytetään usein nimikettä kevytyrittäjä. Tämä nimike juontaa juurensa siihen, että palvelua käyttämällä yritystoimintaa harjoittava henkilö säästyy varsinaisen yrityksen perustamiseen liittyvältä paperien pyörittelyltä. Usein myös verotukseen liittyvät asiat hoituvat helposti palvelun kautta. Näin yritysideaansa testaavan ei tarvitse keskittyä byrokratiaan vaan kaikki paukut voi laittaa yritystoiminnan kehittämiseen. 

Laskutuspalvelu voi hoitaa monta asiaa puolestasi

Laskutuspalvelua käyttämällä pystyy myös joustavammin testailemaan erilaisia liikeideoita tai tarjoamaan laajan joukon hyvin erityylisiä palveluita. Jotkin työt ovat luvanvaraisia ja niiden suorittaminen ei onnistu ihan noin vain, mutta suurimmassa osassa tapauksia laskutuspalvelu on hyvä alusta aloittaa itsenäinen liiketoiminta. Kevytyrittäjä on itsenäinen ammatinharjoittaja siinä mielessä, ettei laskutuspalvelu ole hänen työnantajansa. Kun tulot kääntyvät nousuun ja kasvavat suuremmiksi, on yrittäjä itse vastuussa esimerkiksi eläkevakuutuksen ottamisesta. Laskutuspalveluiden tarjonnassa on eroja, joihin kannattaa tutustua löytääkseen itselleen sopivimman. Yksi palveluntarjoaja on esimerkiksi Floy Oy. Useat hoitavat tuloverot puolestasi, kunhan lähetät heille verokorttisi. Joissakin palveluissa myös arvonlisäveron tilittäminen hoituu laskutuspalvelun puolesta. Monet yritykset tarjoavat myös mahdollisuutta kirjanpitoon tai jopa eläkevakuutuksen hoitamista puolestasi. Palveluntarjoajat veloittavat käytöstään yleensä tuloperusteisesti. eli jos sinulla ei ole asiakkaita, et joudu myöskään maksamaan mitään.

Kevytyrittäjyys on siis helppo ensimmäinen askel yrittäjän polulla. Varsinkin erilaisia palveluja tarjoavalle laskutuspalvelut tuovat oivan mahdollisuuden. Kysynnän ja tulojen kasvaessa on kevytyrittäjyydestä helppo vaihtaa toiminimeen tai osakeyhtiöön. 

jaa